1 december 2017 Oudtshoorn
Door: Jean en Mar
Blijf op de hoogte en volg Marja
01 December 2017 | Zuid-Afrika, Oudtshoorn
Het ontbijt was vanochtend minder, niet klaar, de eieren niet goed gebakken (dril) en men was niet vriendelijk. De eigenaresse heeft Rob nog afgezet. Rob gaf 100 rand en kreeg wisselgeld van 50 rand. Aangezien wij alleen briefjes van 100 en 200 rand hadden, wisten we zeker dat we geen 50 rand hadden gegeven. Ze hield vol dat Rob 50 rand had gegeven en werd een beetje bozig, dus geen gedoe van gemaakt, het gaat tenslotte maar om 3 euro, maar het viel wel tegen.
Geen koffie meer gedronken en snel op weg naar Oudtshoorn. Het was maar 130 km, dus een kort ritje. Onze rit ging door de bergen en vrij hoog. De toppen lagen in de wolken/mist.
Aangekomen bij Surval Olive Boutique Estate bleek onze kamer nog niet klaar en mochten we met een drankje in de tuin wachten. De dame van de receptie (zeer vriendelijk) zou kijken of we eerder konden inchecken. Zoals de naam al zegt heeft het Estate een eigen olijvenboomgaard, ze maken zelf de olijfolie die ze gebruiken. We hebben een schitterend onderkomen. Op de begane grond de slaapkamer en badkamer voor ons en op de eerste verdieping de slaapkamer en eigen badkamer voor Mar.
’s Middags zijn we naar een struisvogelfarm gegaan. Een rondleiding gekregen van een enthousiaste gids en een “nekmassage” van de vogels: je gaat met je rug naar de struisvogels staan met een bak voer voor je borst. Dan komen de ze over je schouder eten (zie foto's) en heb je je “nekmassage” zoals de gids het noemt. Nog even Oudtshoorn in geweest en wat souvenirs gekocht. Rob heeft voor mij een struisvogelleren tas gekocht die past bij mijn portemonnee die hij drie jaar geleden heeft gekocht in Zuid Afrika.
Vanavond eten in Su Casa restaurant wat hoort bij ons ressort. Rob had spareribs, mar Koedoe en ik struisvogel. Mar en ik hebben de koedoe en struisvogel gedeeld. Het was beiden heerlijk, maar het struisvogelvlees is malse. Mar ging naar haar kamer om Liam (en de bleekerfamilie) te bellen, aangezien ze sinterklaas hebben gevierd. Rob en ik waren zo overmoedig om een toetje te bestellen, wow dat was genoeg voor een heel gezin, wafel met ijs en banaan. We konden maar een derde op. Voldaan terug naar het huisje, nog en wijntje toe en lekker slapen.
03 December 2017 - 10:59
Henk Jr.:
struisvogelnekmassage; dat zou goed staan in Gitta's nieuwsbrief ;))
ziet er allemaal uit of jullie genieten! Maak er asseblief nog een mooi weekie van, -
03 December 2017 - 12:12
Mariska:
Geweldig!!! Struisvogelmassage, zo leuk.
Alles ziet er zo mooi uit...
En toch nog je tas, wat lief!
XxX -
03 December 2017 - 18:19
Anita Ramakers:
Fijn dat jullie het zo naar je zin hebben !!!
Maar hoe kan je je nou laten masseren door een struisvogel, hem daarna op eten en dan een struisvogel leren tas kopen? Liefs Anita.
03 December 2017 - 18:45
Marja:
Anita, eigenlijk heb je helemaal gelijk. Maar ja zo gaat het nou eenmaal als het op het menu staat, dan wil je het proeven. -
06 December 2017 - 19:10
Marjo:
Ha Mar, leuk he die struisvogels, wij hebben toen op een struisvogel gereden, ik tenminste, Frans durfde niet.